UMNO SUDAH JADI BUIH SABUN TROJAN


MUAR – Mingguan Malaysia, Kata tan Sri Mahyidin Yasin “ UMNO berharap tindakan beberapa bekas pemimpin Parti Keadilan Rakyat (PKR) menyertai semula UMNO adalah ikhlas dan bukan satu perangkap seperti ‘hadiah kuda Trojan’.

“Bagi saya, istilah ‘hadiah kuda Trojan’ hanyalah sejarah Roman suatu ketika dahulu namun semua ahli dan pemimpin parti perlu berwaspada agar ia tidak berlaku dalam UMNO.

Kuda Trojan bermaksud muslihat tentera Greek menghadiahkan kuda kayu Trojan berisi tentera yang akhirnya menawan bandar Troy.

Kalau bimbang Ezam macam hadiah kuda Trojan, sebenarnya Umno sekarang sudah jadi buih sabun Trojan. Umno sudah tidak laku dan 50 tahun memimpin bangsa. Hanya sebagai pemimpin yang hipokrit. Memimpin bangsa dalam keadaan bangsa menjadi bangsat di bumi sendiri. Isu ketuanan Melayu hanya dipakai waktu kalah pilihanraya. Ketuanan Melayu hanya untuk kaut untung hendak projek atas nama Melayu mesti dibela. Tetapi yang dibela hanya pemimpin. Ahli dan rakyat di bawah merana dan apap kedana. Bilangan ahli Umno 3.2 juta hanya buih Trojan sahaja.

One comment on “UMNO SUDAH JADI BUIH SABUN TROJAN

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s