POLITIK DENDAM: PEGAWAI PERSEKUTUAN DILARANG HADIRI MESYUARAT KERAJAAN PERAK


Star 21/1/2009 melaporkan

All Federal Government directors of departments and agencies in Perak are banned from attending state-level meetings with immediate effect.

Minister in the Prime Minister’s Department Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi also said that, with immediate effect, federal agencies would only consider recommendations of Federal Village Develop­ment and Security Committees.

He said the move was to cut off the village committee appointed by the Pakatan Rakyat state government from access to Federal agencies.

“We will not hesitate to take disciplinary actions against federal agency directors if they attended meetings,” he told reporters after chairing the State Federal Action Council meeting here yesterday.

Pelik tapi benar, inilah yang berlaku kepada kerajaan Pakatan Rakyat di Perak bukan di Gaza Plestin . Amat malang Malaysia yang mempunyai seorang menteri yang mempunyai otak-otak, bukan otak. Politik dendam yang tidak berkesudahan. Kenapa buat pilihanraya kalau orang lain menang kita tidak iktiraf. Apakah pilihanraya hanya untuk memenangkan Umno sahaja, jadi kalau orang lain menang maka tidak sah.

Apakah kerajaan Perak bukan berada di dalam negara Malaysia. Kenapa pula hasil yang dikutip dibumi Perak seperti bayaran pastport antarabangsa RM300 untuk lima tahun (berapa ramai orang Perak pergi umrah dan melancong keluar negara), setem di pejabat pos, cukai pendapatan, kastam, cukai jalan, saman trafik. Kenapa Kerajaan pusat ambil hasil ini. Ini jenis apa punya pemimpin. Kalau hendak boikot, boikot semualah baru senang kami buat perhitungan.

Ini satu lagi bukti Umno adalah guru kepada pemecah belah dalam masyarakat. Jangan salahkan rakyat kalau terjadi pula perpecahan dalam masyarakat kerana rakyat memiliki pemimpin yang suka rakyat berpecah.

Kenapa kerajaan BN tidak demokratik sangat. Tindakan menubuh kerajaan persekutuan di negeri yang di menenangi oleh Pakatan Rakyat adalah satu pembaziran. Alangkah baiknya kalau wang itu digunakan untuk pembangunan rakyat yang lebih berfaedah.

Kalau Amerika Syarikat dan Israil tidak iktiraf kemenangan HAMAS di Plestin pada tahun 2006, di Malaysia pula BN tidak iktiraf kerajaan pakatan rakyat. Confirm Umno/BN sudah nyayuk dan sudah sampai penghujung hayat insyaAllah.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s