TERKEJUT UMNO DEMO BANTAH TOL


Terkejut juga apabila membaca laporan Utusan Malaysia On line 27/1/2009 yang menyatakan demo bantah tol di Kampung Medan dekat Kampung Dato’ Harun, kawasan Petaling Jaya Selatan.

Laporan menunjukkan demo itu dianjurkan oleh Umno bahagian Petaling Jaya Selatan yang berlangsung selama 2 jam bermula 9.30 pagi 26/1/2009.

Saya kata inilah satu sejarah di Malaysia apabila Umno membantah tol, selama ini apabila parti Pas dan parti lain daripada Umno buat, kita lihat Umno berpeluk tubuh dan senyum melihat rakyat kena belasah dengan FRU dan telan gas pemedih mata.

Demo anjuran pembangkang dianggap sebagai beruk jalanan seperti yang dikatakan oleh Khairi Jamaludin, ketika nbeliau komen mengenai himpunan BERSIH sebelum PRU 12. Nampaknya sekarang Umno sudah bertukar wajah dan watak? Ini satu perubahan teori Darwin dalam Umno.

Biasalah sekarang Umno tidak ada kerja, kontrak makin kurang, kerana lubuk emas sudah terlepas di Selangor. Maka demolah cara untuk hendak tarik perhatian rakyat kenonnya Umno yang memperjuangkan jantung hati rakyat, sedangkana Pakatan rakyat sudah lama mengatakan bahawa Tol (Tindas Orang Lalu). Pemimpin Umnolah yang duduk sokong sangat tol sewaktu mereka berkuasa dahulu. Sekarang apabila nyawa Umno sudah berada dipenghujung hayat maka baru mereka sedar tol membebankan rakyat. Memanglah pemikiran pemimpin Umno selalu lembab dan terkebelakang lebih 100 tahun daripada Pakatan Rakyat.

Demo ini mungkin hendak tarik perhatian kerana mereka kehilangan bekas ketua bahagia Petaling Jaya Selatan Dato’ Kepten Zahar Hashim yang menyertai Pas. Jadi hendak tunjuk kepimpinan sekarang begitu prihatin maka buatlah demo bantah tol untuk hendak bela rakyat.

Walau bagaimana pun kita bersyukur Umno sudah terima kaedah demo salah satu untuk hendak menuntut hak rakyat. Kalau ada lagi demo yang melibatkan kepentingan rakyat sila turun bersama-sama untuk bela rakyat. Teruskan usahamu dan jangan hangat taik ayam.

5 comments on “TERKEJUT UMNO DEMO BANTAH TOL

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s