ORANG INI SAHAJA YANG MENYOKONG UMNO


Pilihanraya kecil Bukit Gantang , Bukit Selambau dan Batang Ai pada 7hb April 2009 telah berlalu. Keputusannya Pakatan Rakyat menang di dua bukit, tewas di Batang Ai. Rumusan bolehlah dibuat, saki baki mereka yang menyokong Umno di negara kita ialah;

1.Orang yang bodoh

2. Mereka yang berada di pendalaman yang tidak dapat ekses maklumat selain daripada TV dan akhbar perdana

3.Ustaz pengampu dan mata duitan (ustaz dollar and sen)

4.Peniaga yang ada kepentingan kontrak kerajaan

5.Orang miskin yang jahil

6.Orang yang tidak hadir ke kuliah agama

7.Orang yang keras hati dan buta hati

8.Nasionalis Melayu totok

9.Kaki pengampu

10.Orang yang suka budaya rasuah politik.

11.Orang yang tidak berminat ke surau dan masjid

12.Orang yang berjiwa hamba (jiwa kerdil)

13.Orang yang merasa sudah berada di zon selesa.

14.Orang yang longgar pegangan agama

15.Orang yang suka mendedahkan aurat.

16. Orang yang jauhkan diri dengan ulama’ yang muttaqin.

17.Orang yang suka kepada program munkar.

18. Orang yang memisahkan diri dengan kehidupan akhirat.

Hanya orang-orang yang berakal sahaja yang dapat melihat keburukkan Umno , sedangkan orang-orang yang buta hati dan mati akalnya masih setia untuk berjuang untuk pemimpin Umno yang tamak dan rakus!

Advertisements

14 comments on “ORANG INI SAHAJA YANG MENYOKONG UMNO

  1. wahai pendokong pr…….merendahlah diri kamu walaupun kemenangan rakyat berikan bertalu2…..bertasbih dan bertaubatlah……baru rakyat nampak beza besarnya antara bn dengan pr

  2. Tak baik seorang yang ada title USTAZ buat posting macam ni. Bawak banyak bersabar kerana kemenangan dan kejayaan hasil dari usaha dan kesabaran. InsyaAllah.

  3. salam jumaat ustaz,
    saya menyokong penuh rumusan yang ustaz nyatakan itu.
    tapi dari blog pro umno,perak bangkit misalnya,komen2 dan topik2 mereka yang totok umno ni sungguh dasatttt dan hebat tentang agama,khususnya ISLAM dan hukum….
    Jadi kesimpulan yg dpt dilihat,mereka2 ini di kategorikan semua yg di atas.
    mereka puak pengampu yg merasa selesa dgn apa yg ada skrg dan buta hati….

  4. Assalamualaikum wbt,

    Macam ni ke pendekatan seorang ustaz yang nak perjuangkan Islam?

    Ana rasa ustaz terlalu judgemental.

    Kalau time ceramah ana boleh terima pendekatan sebegini, barangkali sesuai dgn pendengar. Tapi, ana expect kupasan yang lebih ilmiah bila membaca tulisan di blog, lebih-lebih lagi considering orang-orang yang boleh akses internet semuanya terpelajar.

    Blog seharusnya bukan tempat lepas perasaan dan emosi tetapi tempat utk mengajak orang lebih berfikir dan menganalisa keadaan politik semasa dan idea perjuangan Islam yang dibawa oleh PAS.

  5. ustaz patut tukar ayat orng yang bodoh kepada orang yang jahil…org umno boleh terima ayat ini sbb ana selalu denagar pengakuan begini dari mereka.. walau pun makna nya sama.. tapi persepsi nya lunak sikit.. mcm babi dan khinzir..

  6. Hanya orang-orang yang berakal sahaja yang dapat melihat keburukkan Umno , sedangkan orang-orang yang buta hati dan mati akalnya masih setia untuk berjuang untuk pemimpin Umno yang tamak dan rakus!

  7. assalamualaikum……

    tahniah ustaz, bahasa yang daring tapi tepat. Tak perlu berilmiah untuk menerangkan keadaan politik semasa selepas pelbagai isu yang melanda negara kita. Orang melayu terutamanya hendaklah berani, tegas, kasar dan berkeyakinan tinggi untuk menyatakan isi hati untuk menentang kemungkaran. Sifat hormat yang berlebih-lebih hanya sesuai kepada penjajah seperti british dan umno yang menjadi punca kelemahan orang melayu.

  8. JADUAL KUNJUNGAN AL-ALLAMAH AL-MUHADDIS AL-HABIB UMAR BEN HAFIZ HAFIZAHULLAH

    KE MALAYSIA

    .

    1) ISNIN , 11 MEI , 6PTG – 10 MLM :

    JILSAH DI MASJID AL-FALAH USJ 9 ,

    SUBANG JAYA , SELANGOR

    .

    2) SELASA, 12 MEI, 6PTG-10 MLM:

    JILSAH DI MASJID SELAT ,

    PULAU MELAKA, MELAKA

    .
    3) RABU , 13 MEI , 6PTG – 10 MLM :
    JILSAH DI MASJID WILAYAH,

    JALAN DUTA, KL

    http://pondokhabib.wordpress.com

  9. tetiba terkenang imam hassan al-banna

    -kalau dia tengok, dia kata, ‘inilah hasil tarbiyahku’….alhamdulillah..

    kalau x…. ntah la…Allah lebih tau

    -xde power baca hati org la..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s