UMNO BOIKOT PRK PENANTI UMPAMA SERIGALA TAKUT KEPADA KAMBING.


Mana ada sejarah PRK sejak merdeka Umno/BN boikot pilihanraya. Ini satu sejarah politik negara, kerana BN parti yang masih berkauasa diperingkat pusat dan mempunyai kelebihan media dan kewangan. Sah Umno umpama serigala takut kepada kambing.

Pembangkang boikot PRK adalah lumrah biasa, seperti di Sungai Lembing Pahang pada tahun 2004, dan Batu Talam Pahang. Pembangkang boikot ada asasnya kerana protes terhadap SPR. Umno boikot atas asas apa? Jawabnya kerana takut “3 Ya”. Antatuya, pilihanraya dan hantu raya.

BN boikot PRK Penanti kerana membazir wang rakyat. Pelik bin ajaib PRK Manik Urai 14hb Julai 2009, BN hendak sertai pula. Keputusan hendak sertai di Manik Urai tidak sempat mayat hendak dikebumi lagi. Maknanya Umno tidak konsistan dalam pendirian.

Telahan yang boleh dibuat kenapa Umno boikot PRK Penanti 31hb Mei 2009. Pertama kerana takut kalah. Kedua kerana janji PRK Permatang pauh tak tertunai lagi. Ketiga takut isu Antatuya. Keempat pengundi Penanti sebelah dengan negeri Perak yang dirompak disiang hari oleh Umno. Mereka akan ajar kebiadaban Umno/Perak yang membunuh demokrasi di Perak.

2 comments on “UMNO BOIKOT PRK PENANTI UMPAMA SERIGALA TAKUT KEPADA KAMBING.

  1. Maaf mencelah. Sekadar ingat-mengingati. Berita gembira dari al-quran kepada yg mbacanya.

    Sabda Rasulullah s.a.w. : “Siapa membaca surah Al-Waqi’ah setiap malam, dia tidak akan ditimpa kesusahan atau kemiskinan selama-lamanya. (Diriwayatkan oleh Baihaqi dari Ibnu Mas’ud r.a.)

    View Profile: Rantong™

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s