Mansuhkan ISA…Mansuhkan ISA…Mansuhkan ISA…


P1017639

Advertisements

7 comments on “Mansuhkan ISA…Mansuhkan ISA…Mansuhkan ISA…

  1. Kuliah Pengajian Syeikh Fuad Kamaluddin
    Pengajian Kitab bersama Sheikh Muhamad Fuad Kamaluddin
    Hari ini di Surau Kemensah Heights
    Muslimin & Muslimat semua dijemput hadir,

    Tarikh : 4 Ogos 2009 (SELASA – MALAM INI)
    Masa : Lepas Solat Maghrib
    Tempat : Surau Kemensah Height, belakang Zoo Negara.

    http://pondokhabib.wordpress. com

  2. Salam,

    Apakah respon PAS terhadap isu Jeff Ooi menempelak JIM? Bagaimana PAS melihat isu asas positioning of syariah ini sebagai dasar perjuangan? Bagaimana PAS sebagai jemaah Islam yang memperjuangkan syariah Islam dilaksanakan di Malaysia mengambil pendirian? Tentunya Jawatankuasa Penerangan PAS Pusat sedang melakukan sesuatu mengenainya.

    Persoalan Islam dicemuh dan dituduh macam-macam oleh pihak yang jahil dan berniat jahat sangat meruncing sekarang. Dilihat dari perspektif mana sekalipun, umat Islam dan jemaah Islam seperti PAS tampak begitu lemah kerana gagal respon dan mendepani persoalan ini.

    Walaupun komen Ooi itu adalah komen terhadap pertubuhan Islam yang lain, PAS, sebagai jemaah Islam yang dominan, mestilah menetapkan pendirian untuk pertahanakan Islam dan menjelaskan kepada masyarakat. Apalagi PAS adalah komponen utama dalam Pakatan Rakyat.

    PAS mesti mengeluarkan kenyataan rasmi.

    Tidak memadai jawapan sembang Naib Presiden yang keluar di Harakahdaily saja.

    Usah bantai BN dan UMNO sahaja. Islam lebih utama dari kebobrokan UMNO/BN pada instant ini.

    Tetapi, haruslah bijak. Kenyataan mesti berbentuk teguran keras dan mendidik Ooi dan sepertinya.

    Selepas ini Lujnah Penerangan haruslah berusaha menghidupkan dialog antara budaya. Sudah lebih setahun PR bersama, nampaknya puak bukan Islam masih lagi tidak faham tentang Islam, juga umat Islam juga tidak memahami mereka. Kalau begitu, apa beza PAS dengan UMNO tentang politik pecah-belah?

  3. Masalahnya puak bukan Islam ni banyak menggunakan bahasa Inggeris sedangkan orang Islam banyak cakap Melayu. Jadi ada masalah komunikasi yang besar.

    Isu-isu Islam banyak dikupas dengan sangat mendalam dan menarik dalam bahasa Melayu dalam lenggok Melayu oleh ulama Melayu yang tak pandai berbahasa Inggeris. Bahasanya pun kerap dalam nada keras-keras. Jadi berapa keratlah umat bukan Islam yang berminat nak baca dan faham.

    Yang boleh tulis dalam bahasa Inggeris hanya Dr Dzulkifli Ahmad dan Khalid Samad. Dua aje orang dalam beratus pimpinan PAS….tch tch tch.

    Ustaz Ketua Penerangan Pusat, mudah sahaja.

    English Section dalam Harakah cetak tu jadikan website. Percuma. Toksah caj macam epaper Harakah. Toksah buat macam epaper pun sebab tak boleh cut and paste.

    Buat saja.

    Buat apa saja supaya mesej Islam PAS sampai kepada customer bukan Islam kita.

    Semoga Allah balas keikhlasan dan usaha kita.

  4. Pengajian Kitab bersama Sheikh Muhamad Fuad Kamaluddin
    Pengajian Kitab bersama Sheikh Muhamad Fuad Kamaluddin
    Hari ini di Surau Kemensah Heights
    Muslimin & Muslimat semua dijemput hadir,
    Tarikh : 11 Ogos 2009 (SELASA – MALAM INI)
    Masa : Lepas Solat Maghrib & Bacaan Ratib Al-Haddad
    Tempat : Surau Kemensah Height, belakang Zoo Negara.

    http://pondokhabib.wordpress. com

  5. Tuan Haji Idris Ahmad dan seluruh warga,

    Kami, Ong Eng Hui dan Hakimi bin Abdul Jabar, yang masing-masing beralamat di 105 dan 93 Jalan Rambutan, Taman Pantai, 83000 Batu Pahat, Johor, mengaku sentiasa menolak segala bentuk kekerasan, keganasan, kekasaran, kezaliman, kebatilan, salahguna kuasa, penyelewengan, penggodaman, segala bentuk perjuangan bersenjata, rasuah, narkotik, penyeludupan, militansi, pemberontakan, jenayah, insurgensi, fanatisme ideologi dan agama, fahaman subversif dan elemen subversif, ekstremisme, radikalisme dan kami sentiasa memperjuangkan secara aman-damai demokrasi, keadilan, hak-hak asasi kemanusiaan sejagat, kesejahteraan, kemakmuran dan kebenaran.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s