CALON ISA: UMNO SUDAH HABIS GAS


KENYATAAN MEDIA KETUA PENERANGAN PAS PUSAT

Parti Islam SeMalaysia (Pas) menyifatkan umno sudah kehabisan gas oksigen untuk bernafas kerana mencalonkan Tan Seri Isa Samad sebagai calon PRK di Bagan Pinang pada 11, Oktober 2009.

Pencalonan beliau menggambarkan umno sudah kehilangan orang yang berwibawa dan calon yang bersih dari segi moral dan rasuah. Sabitan kesalahan rasuah telah menyebabkan beliau kehilangan jawatan Naib Presiden dan Menteri Wilayah Persekutuan oleh jawatankuasa tatatertib umno.

Mungkin pencalonan beliau, kerana Datuk Seri Najib Tun Razak terhutang budi kepada Tan Seri Isa Samad sewaktu menjadi Menteri Besar Negeri Sembilan satu ketika dahulu.

Kita mengharapkan semua pengundi yang berada di Bagan Pinang adalah mereka yang mempunyai jati diri yang kukuh akan membuat perhitungan yang tepat untuk memilih wakil rakyat di kawasan mereka.

Sebagai mana sedia maklum Dewan Undangan Negeri Bagan Pinang mempunyai ramai pengundi tentera yang kita tahu mereka adalah orang yang berdisiplin dan bermoral tidak akan rela berketuakan orang yang telah terpalit dengan rasuah.

Perlantikan Tan Seri Isa sebagai calon adalah satu kayu ukur, hendak menunjukkan bahawa pemimpin umno tidak ada kesungguhan memerangi rasuah. Kajian Transparency International (TI), menunjukan rekod Malaysia terus merudum dalam Indeks Persepsi Rasuah apabila berada pada kedudukan ke-47 pada tahun 2008 sedangkan tahun 2007 indeks rasuah hanya tangga 43.

Oleh itu Pas menyeru pengundi Bagan Pinang selamatkan negara daripada berketuakan parti perasuah yang boleh membinasakan negara.

Ust. Idris Ahmad
Ketua Penerangan PAS Pusat

Advertisements

One comment on “CALON ISA: UMNO SUDAH HABIS GAS

  1. Salam.

    UMNO bukan saja habis gas tetapi mereka kehilangan bisa keris Taming Sari telanjang tu kerana asyik sorong tarik lepas tu dok cium sokmo2.

    Tak percaya… cuba tanya Hishamudin ,Menteri Dalam Negeri.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s