KERAJAAN PERPADUAN NAJIB GILA TALAK


Najib masih mengigau untuk berbaik dengan Pas, walaupun Presiden Pas sudah tutup buku untuk berunding mengenai Kerajaan Perpaduan dengan Umno/BN (Utusan Malaysia 3/11/09). Kelakuan Datuk Seri Najib tidak ubah seperti orang gila talak, walaupun jandanya tidak mahu berbaik dengan bekas suaminya.

Pas terus memacu ke depan bersama dengan Pakatan Rakyat. Pas ingin menasihatkan Datuk Seri Najib selesaikanlah masalah rasuah dan moral dalam umno dahulu dan parti komponen BN yang semakin kelam kabut. Pas faham bahawa ini adalah strategi pemimpin umno hendak memecah belahkan perpaduan di kalangan Pakatan Rakyat.

Pemimpin umno tidak perlu menangguk di air keruh, kerana pemimpin Pas matang dalam perhitungan politik. Pas adalah parti yang matang kerana dasarnya dan prinsip yang dipegang tidak pernah goyang.

Kerana perhitungan politik Pas berakar kepada dosa dan pahala, syurga dan neraka. Pas ingin menasihatkan Presiden umno, tumpukanlah projek 1Malaysia yang menjadi slogan dan retorik Datuk Seri Najib Tun Razak.

Kita tida mahu lagi peristiwa runtuhnya jambatan 1Malaysia berulang lagi sehingga mengorbankan 3 kanak-kanak sekolah di Tapah Perak ketika mengadakan perkhemahan 1Malaysia. Jika keadaan ini berterusan satu hari nanti mungkin negara Malaysia di gelar sabagai “Darul Runtuh”.

By ustazidrisahmad Posted in Politik

One comment on “KERAJAAN PERPADUAN NAJIB GILA TALAK

  1. Assalam….Ustaz Idris.

    Boleh kah ustaz fikirkan formula perpaduan ummah yang ampuh supaya umat Islam tidak rugi. PAS terus memacu ke hadapan termasuk di Perak? Keadaan di negeri-negeri yang jatuh kepada Pakatan Rakyat nampaknya tidak memihak sangat kepada kepentingan umat Islam termasuk dari PAS.

    Wassalam.

    ABD MUN’EM BIN MAHMAD MUHTAR

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s