Akhbar Pengampu Dan Penyebar Fitnah Jatuh Merudum


 

Audit Bureau of Circulations (ABC) melaporkan, edaran akhbar-akhbar arus perdana (MSM) semuanya jatuh kecuali Sin Chew.  Antara 2005 hingga 2009, edaran The Star merudum dari 310,000 kepada 287,000 (-7.4 peratus), the New Straits Times merudum dari 139,000 kepada 111,000 (-20 peratus), Utusan Malaysia merudum dari 213,000 kepada 169,000 (-21 peratus) dan Berita Harian merudum dari 204,000 kepada 155,000 (-24 peratus) – lihat Malaysian Insider hari ini “Readers shun newspapers for Internet and scandal sheets“.

Ini bukan penilaian yang dibuat oleh Ketua Penerangan Cawangan Pas Jebong Taiping Perak, tetapi oleh badan professional. Saya yakin  sekiranya  tidak ada GLC yang tolong taja secara percuma surat khabar Utusan Malaysia, Berita Harian, NST ke sekolah-sekolah, sudah tentu jatuh merudum dan menonggeng.

Ini satu isyarat kepada Utusan Malaysia dan Berita Harian jangan bawa berita yang mengarut. Ketua Editor perlu sedar, sekarang bukan zaman batu. Hentikan tabiat yang buruk, kalau tidak akhbar ini menurut jejak langkah Utusan Melayu (jawi). Ingat seperti pesan Al-Shahidd Syed Qutb “Kebatilan walaupun nampak kuat, tetapi tidak kekal, kebenaran walaupun nampak lemah tetapi akan menang”

Advertisements
By ustazidrisahmad Posted in Politik

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s