Tahniah Media Perdana Mengiklankan Bersih 2


Bukan senang hendak mendapat liputan di media perdana mengenai aktiviti pembangkang  di negara ini. Nampaknya program Bersih 9 Julai 2011 mendapat liputan yang meluas di kaca televisyen dan dada akhbar. Sekalung tahniah diberikan kepada pemilik media, kerana mengiklankan program tak berbayar. Program Bersih sudah pun berjaya walaupun belum sampai masanya, kerana ia mendapat ulasan yang meluas oleh pemimpin BN. Ini adalah tanda aras kejayaan rakyat yang hendak memulih sistem demokrasi di negara ini.
Setakat hari ini lebih daripada 400 laporan polis yang dibuat oleh umno cuma berlainan nama untuk menggagalkan tuntutan rakyat.
Datuk Seri Khlid Abu Bakar selaku Timbalan Ketua Polis Negara telah memberi amaran untuk membuat tangkapan awal sebagai usaha untuk menakutkan rakyat. Kita harapkan supaya pihak polis jangan dipandang oleh rakyat hanya untuk menjaga keselamatan umno, bukan keselamatan negara. Bertindaklah secara profesional, bukan emosional. Kenapa demontrasi kepala lembu di Shah Alam  tidak ada gangguan. Setitik air pun tidak disembur kepada mereka. Sedangkan ini adalah demo yang berbentuk perkauman dan penghinaan kepada agama, ia boleh terbakar negara. Cuba bayangkan jika demo itu dibuat oleh penyokong Pakatan Rakyat, sudah pasti mereka yang terlibat di sumbat di dalam ISA.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Advertisements
By ustazidrisahmad Posted in Politik

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s