Najib Kemaruk Tawan Kelantan.


Datuk Seri Najib Tun Razak nampak kemaruk untuk tawan Kelantan yang diperintah oleh Pas sejak 21 tahun yang lalu. Ketika berucap di Machang Kelantan beliau dengan penuh semangat meminta rakyat Kelantan perlu berubah untuk memilih BN dalam pilihanraya akan datang. Beliau juga berjanji untuk mendirikan stadium baru jika BN berjaya tawan Kelantan dengan memperlekehkan “scoreboard” stadium yang masih menggunakan menual, kerana tidak kemampuan pemimpin Pas.

Sebelum beliau hendak menawan Kelantan, tolong perhati dulu negeri-negeri yang umno perintah termasuk negeri Pahang. Kelantan walaupun diperintah oleh Pas tidaklah sampai mengemis untuk membayar gaji kakitangan dan melaksanakan negeri berkebajikan seperti skim kifalah, bantuan makanan kepada orang miskin dan terbaru bantuan perkahwinan.
Jika Umno menawan Kelantan semua skim ini akan dikuburkan, seperti di Terengganu, Pas menghapuskan cukai pintu kediaman, selepas Umno menang cukai pintu dikenakan kembali.

Di dalam keaadaan Kelantan dinafikan hak mendapat royalti minyak dan hak pendaratan minyak Kelantan terus membangun dengan pesat dari segi spritual dan material. Maklumlah negeri Kelantan seolah-olah berada di planet lain, sehingga hak mendarat minyak dinaikkan ke Songkla Siam yang jauh 270 kilometer, berbanding dengan Kelantan hanya 150 kilometer sahaja. Inilah demokrasi ala 1Malaysia
.
Walaupun “scoreboard” di stadium Kelantan menggunakan manual, stadium tidak runtuh. Kita bimbang jika stadium yang Datuk Seri Najib hendak bina, runtuh pula seperti stadium Trengganu yang berharga RM291 juta. Ia hanya sempat “bernyawa” setahun sahaja, seolah-olah binaan  stadium diikat dengan tali pisang.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s