Dap Ganti Pas, Muhyiddin Pening Lalat


Dap Ganti Pas, Muhyiddin Pening Lalat

Idris ahmad
1/12/11

Tan Seri Muhyiddin Yasin ketika merasmikan Persidangan Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO di Dewan Merdeka PWTC pada 29 november 2011 telah  menyatakan  Dap ganti Pas, bukan Pas ganti Umno. Sifir mana Timbalan Presiden Umno ini belajar. Budak tadika pun tahu jawapannya, jika Umno lawan Pas yang menang sudah tentu antara Umno atau Pas. Bagaimana Najib lawan Muhyidin yang menang ialah Chaw Sow Lek. Analogi yang tidak masuk akal langsung. Kalau inilah kenyataan yang keluar daripada seorang Menteri Pelajaran, maka amat malanglah rakyat Melaysia. Lain yang ditanya maka lain pula yang dijawab.

Timbalan Presiden Umno menyebut Dap ganti Pas sebagi strategi Umno untuk menakutkan rakyat daripada memilih Pas dan meninggalkan Umno walaupun anologi beliau sebagai orang yang pening lalat.

Rakyat Malaysia sedar Persidangan Umno pada kali ini akan menjadi pesta memaki hamun dan memfitnah Pas dan Pakatan Rakyat. Ini adalah strategi Umno untuk menutup kelemahan Umno yang menjadi teras kepimpinan negara. Parahnya pentadbiran negara telah didedahkan oleh  Ketua  Audit  Negara, sebaliknya pujian urus tadbir cemerlang diberi kepada negeri Pakatan Rakyat.

Walaupun Tan Seri Muhyiddiin cuba menakutkan rakyat terutama orang melayu daripada  menyokong Pas, kononnya Dap yang mengganti Pas. Tetapi rakyat semakin cerdik dan tahu siapa sebenarnya pengkianat RM52 bilion saham bumiputera, RM32 juta wang PPRT, 1.3 juta hektar tanah rezab melayu digadai di bawah kepimpinan Umno. Jika inilah yang berlaku maka MCA ganti Umno?.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s