TV Internet Usaha Terakhir BN Tarik Belia


TV Internet Usaha Terakhir BN Tarik Belia
Idris ahmad
20/12/11

Barisan Nasional resah kerana propaganda mereka tidak lagi dipercayai terutama di kalangan anak muda. Media perdana seperti televisyen dan akhbar perdana tidak lagi membantu BN untuk meyakinkan anak muda di negara ini. Terbaru Datuk Seri Najib Tun Razak melancarkan televisyen Internet dan mobil pertama dengan harapan menjadi  wadah dan sumber terbaru bagi belia mendapatkan maklumat, berita,mesej yang  meliputi isu-isu semasa yang melibatkan golongan tersebut.

Pelik juga rakyat melihat gelagat pemimpin BN yang takut dengan bayang-bayang kebangkitan rakyat yang terdiri daripada anak muda. Pemimpin BN sedar seramai 4.5 juta  daripada 12 juta pengundi atau 38.8%  daripada golongan belia yang bakal menjadi pengundi PRU 13.

Ini merupakah langkah terakhir yang Datuk Seri Najib terpaksa lakukan untuk memastikan golongan ini menyebelahi BN. Sebenarnya bukan masalah media yang tidak cukup, tetapi laporan dalam media yang sudah tidak beretika dan berat sebelah menyebabkan golongan belia mual dengan laporan tersebut. Belia pada hari ini mahu politik baru yang telus dan berintegriti. Mereka mempunyai maklumat dan merasakan perlu perubahan politik di negara ini. Belia mengetahui kebolehan kerajaan Pakatan Rakyat menguruskan negeri begitu cemerlang berbanding dengan pemimpin BN yang penuh dengan penyelewingan dan ketirisan. Semua maklumat ini diperolehi melalui media baru. Apa makna televisyen internet jika kandungan berita yang diambil daripada Media Perdana, dengan ini tidak ada apa yang baru kepads belia.
Mereka bukan lagi belia di zaman Datuk Najib menjadi ketua pemuda Umno, yang hanya menjadi belia kompang dan sehelai baju T. Belia pada waktu itu boleh diupah dengan sebiji karipap dan sebotol air mineral. Sekarang mereka sudah berubah, walaupun nampak berpakaian “rock” tetapi motor ditampal gambar Tuan Guru Nik Aziz.

By ustazidrisahmad Posted in Politik

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s