BN Menyesal  Rakyat Selangor Masih Bersama PR


BN Menyesal  Rakyat Selangor Masih  Bersama PR
Idris hj Ahmad
30/12/11

Kenyataan Datuk Seri Zahid Hamidi yang mengatakan rakyat Selangor menyesal kerana  menolak BN di dalam pilihanraya yang lalu merupakan kenyataan yang tidak berasas sama sekali. Ia bertentangan dengan kegembiraan oleh rakyat Selangor menikmati berbagai kemudahan. Kenapa pula rakyat Selangor hendak menyesal kerana menolak BN ? Mereka tidak pernah mimpi memperolehi air percuma, skim kifalah RM2500′, guru Kafa mendapat elaun RM1500, Tabung Wawasan Anak Selangor (TAWAS) RM100.00, skim mikro kredit miskin bandar sebanyak RM5000 bagi mereka yang berpendapatan RM1500 sebulan, berjaya melunaskan hutang RM 173 juta daripada RM800 juta. 

Sebenarnya yang paling menyesal apabila rakyat Selangor menolak BN di Selangor ialah pemimpin Umno. Impian mereka hendak membolot khazanah di Selangor tidak kesampaian. Hajat untuk membina rumah mewah yang berhaga berpuluh juta terpendam, hajat mereka untuk menutup kelas pengajian di masjid dan surau tidak berjaya.

Perkara yang paling menyakitkan hati pemimpin BN ialah  “khurafat”yang mengatakan selain daripada Umno memerintah maka sebuah negeri tidak maju telah tertolak dengan kejayaan PR menunjukkan prestasi cemerlang walaupun dalam masa yang singkat. 

 Rakyat Selangor tidaklah sebodoh itu untuk menukar kerajaan yang sudah memberi keselesaan kepada kerajaan BN yang kembali menindas rakyat demi kepentingan perut kroni dan anak pinak jika mereka berkuasa.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s