BN Tergugat Di Perak, 135 Wakil Rakyat Terpaksa Berkampung


BN Tergugat Di Perak, 135 Wakil Rakyat Terpaksa  Berkampung
Idris ahmad
10/1/12

Seramai 135 wakil rakyat Barisan Nasional (BN) akan mengikuti program pemukiman Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) di beberapa kawasan di utara negeri ini selama tiga hari dua malam bermula 12 Januari ini sebagai petanda Perak tidak  selamat untuk BN. Sebelumnya pemukiman ini telah dibuat di Selangor. Semua ini gara-gara Perak dan Selangor bukan selamat untuk BN di dalam PRU akan datang. Menurut Pengerusi Kelab ADUN BN (BBBBC), Datuk Nadzri Ismail berkata, setiap wakil rakyat akan menetap bersama keluarga angkat masing-masing di 135 kampung terpilih melibatkan lapan bahagian utama iaitu Larut, Parit Buntar, Bagan Serai, Bukit Gantang, Taiping, Padang Rengas, Beruas dan Lumut.

Kawasan-kawasan ini adalah kawasan yang gelap pada perkiraan BN, maka tupuan khas harus diberikan untuk menarik sokongan. Rakyat Perak akan mengajar pemimpin BN yang menggambil alih dengan cara yang tidak demokratik setelah 11 bulan PR memerintah Perak. Sekarang pemimpin Umno BN terpaks melutut kepada rakyat unuk mengemis undi daripada rakyat. 

Pemimpin Umno sedar bahawa rakyat benci dengan gelagat mereka ketika mengambil alih kuasa tempoh hari. Sekarang mereka cuba mengambil hati rakyat dengan program turun ke padang, konon cuba menyelami masalah rakyat bawahan. Apabila rakyat perhatikan selepas rampasan kuasa tidak ada apa-apa kelebihan yang Umno tawarkan untuk rakyat malahan apa yang berlaku ialah hanya dendam kesumat dan fitnah kononnya kerajaan PR menindas Melayu.

Walau bagaimana pun rakyat Perak beruntung kerana PR kuat sehingga BN terpaksa menurun bala tenteranya dan membawa berkandar-kandar projek untuk rakyat Perak. Amat rugi negeri yang rakyatnya menyokong Umno, kerana mereka dianak tiri kerana pemimpin Umno sedar mereka ini di dalam gengam Umno BN.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s