GELOMBANG HIJAU AKAN BENAM GELOMBANG BIRU


GELOMBANG HIJAU AKAN BENAM GELOMBANG BIRU
Idris Ahmad 
2/3/12
InsyaAllah rakyat Terengganu akan pastikan  gelombang biru akan dibenamkan oleh gelombang hijau  di  dalam PRU akan datang. Semalam Tan Seri Muhyiddin Yasin mengatakan Terengganu akan menjadi negeri biru.
Rakyat Terengganu sudah mual dengan gelagat kepimpinan Umno yang gagal urus tadbir negeri yang memililiki emas hitam. Semuanya gara-gara tidak amanah dan diskriminasi  pimpinan Umno  menyebabkan rakyat Terengganu masih miskin di tahap kedua selepas negeri Sabah.

Janji menifesto BN pada tahun 2004 untuk memberi peluang 25 000 pekerjaan masih tidak tertunai lagi. Apabila Pas menawarkan 17 000 pekerjaan di dalam menifesto  di dalam PRU akan datang. Maka Menteri Besar Terengganu  Datuk Mohd Said menjanjikan peluang pekerjaan sebanyak 80 ribu. Rakyat ketawa melihat gelagat pembohongan pemimpin Umno dengan janji yang tidak tertunai.

Rakyat tidak boleh terima sikap sambil lewa pemimpin Umno yang gagal urus tadbir sehingga berlaku kerugian seperti runtuh   Stadium Terengganu RM292 juta, kos hendak baiki RM25 juta, Lapangan Terbang Sultan Mahmud RM123 juta  rosak,, Kolam renang di Batu Buruk RM18 juta untuk SUKMA 2008 rosak setelah setahun digunakan , Masjid Kampung Batu Putih Kemaman RM2.1 juta runtuh, Perhentian Bas Kuala Berang yang berharga RM4.2 juta  runtuh walaupun baru 80% siap.  
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Advertisements
By ustazidrisahmad Posted in Politik

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s