PAKATAN RAKYAT KUAT, RAKYAT DAPAT NIKMAT


PAKATAN RAKYAT KUAT, RAKYAT DAPAT NIKMAT

Idris Ahmad
8/3/12
Kualiti hidup rakyat semakin meningkat sejak Pakatan Rakyat kuat. Selama ini pemimpin BN melayan rakyat sekadar melepas batuk di tangga. Banyak nikmat yang diperolehi oleh rakyat apabila BN tenat. Berbagai usaha untuk menarik hati rakyat  supaya menyokong BN. 

Antara faedah yang rakyat perolehi,  terbaru kerajaan  memansuhkan tol di Batu 9 menghala Kuala Lumpur dan tol di Batu 11 menghala ke Kajang. Mansuhkan tol Lebuhraya Pantai di Kampung Medan menghala ke Kuala Lumpur.   GST, saman ekor, cukai 6%  pra bayar telepone, 1 Care Malaysia telah  ditangguhkan. Begitu juga, kadar tol tidak dinaikkan, harga petrol tidak dinaikkan semuanya gara-gara takut rakyat menolak BN di dalam PRU.

Rakyat tidak pernah terbayang sejak merdeka 55 tahun, tiba-tiba kerajaan memberi wang RM500 kepada rakyat yang pendapatan isi keluarga bawah RM3000.00. Kerajaan terpaksa mencari wang sebanyak RM2.5 bilion. Begitu juga RM100.00 kepada setiap pelajar sekolah dan RM200.00 untuk pelajar universiti.Semuanya gara-gara tidak tahan dengan asakan tawaran Buku Jingga Pakatan Rakyat.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s