Belanja Pertunangan RM409,767, Rakyat Mahu Bukti.


Rakyat masih menunggu jawapan dan bukti pembayaran daripada akaun peribadi Datuk Seri Najib Tun Razak mengenai pembayaran majlis pertunangan anak beliau sebanyak RM409,767 di Hotel Shangrila.

Sehingga kini Pejabat Perdana Menteri hanya menafi perbelanjaan ini daripada wang rakyat, sedangkan saudara Rafizi Ramli berjaya membuktikan dengan fakta, tempahan ini  dibilkan kepada Pejabat Perdana Menteri (PMO).

Ketika rakyat disuruh ikat perut kerana indeks harga pengguna yang meningkat, subsidi hendak dikurangkan, barang keperluan harian terus melonjak, tiba-tiba Perdana Menteri boleh membelanja sejumlah wang yang begitu besar untuk majlis pertunangan anak beliau.

Rakyat tidak kisah kalau benar wang ini daripada poket peribadi beliau dengan Datin Rosmah. Memang rakyat sudah maklum mereka berdua ialah suami isteri yang banyak wang. Tetapi jika ia menggunakan harta rakyat untuk kemewahan peribadi maka ia perlu disiasat hingga ke akar umbi. Lebih-lebih lagi penafian sudah dibuat secara rasmi. Jika berlaku sebalikanya maka ini satu pembohongan yang besar dilakukan oleh seorang Perdana Menteri, orang yang bohong tidak layak untuk memegang amanah rakyat dan mesti diturun segera daripada tampuk kuasa.

Wang sebanyak RM409,767 hanya untuk satu malam majlis pertunangan anak Najib Rosmah. Sedangkan untuk kos seorang siswazah  Fakulti Pergigian untuk  tempoh empat tahun hanya RM151,208, Fakulti Perubatan  untuk tempoh lima tahun RM235,390, Fakulti Farmasi untuk tempoh empat tahun RM56,360.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Advertisements
By ustazidrisahmad Posted in Ekonomi

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s