Himpunan Hijau Meresahkan Najib


Himpunan Hijau Meresahkan Najib
Idris Ahmad
2/6/12

Himpunan Hijau Ke Puterajaya berjaya, matlamat dan sasaran tercapai. Semua ruang stadium padat dan beribu orang di luar stadium terpaksa melihat skrin besar kerana  di dalam penuh sesak. Walaupun ada bloger Umno kata hanya 10,000 sahaja. Memang sudah dijangka kerana mereka mengalami penyakit “terencat bilang”.

Mereka yang datang dengan ikhlas tanpa mengharap balas. 70 peratus kehadiran adalah orang muda, mereka datang walaupun tanpa dihidang dengan program K Pop seperti program Himpunan Jutaan Belia di Puterajaya. Pak Samad Said mendeklamasi sajak khas untuk anak muda, kerana mereka adalah benteng negara untuk melakar politik masa depan.

Himpunan ini berjaya membangkitkan semangat petugas dan menggerunkan Datuk Seri Najib Tun Razak untuk menghadapi PRU 13.

Lagi lama Datuk Seri Najib tidak mengumumkan pembubaran Parlimen, lagi banyak himpunan seperti ini dapat kita lakukan untuk membangkitkan semangat jentera pilihanraya.  Seperti kita maklum bahawa membangkitkan semangat dan membentuk persepsi adalah perlu selain daripada peranan jentera parti. Biarkan Najib lambat umum tarikh, kita akan asak dengan Himpunan Hijau di seluruh negara.  
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s