Ulamak Luar Negara Tahu Atau Tidak Kepincangan Negara


Ulamak Luar Negara Tahu Atau Tidak Kepincangan Negara
Idris Hj Ahmad
19/6/12

Seperti yang dijangka, ” Seminar Feqh Mentaati Pemimpin” telah merumuskan wajib rakyat negara ini mentaati dan menyokong kerajaan BN pada hari ini. Pembentang yang dijemput kebanyakan  daripada negara Timur Tengah, memang bertujuan untuk mengeluarkan pandangan supaya rakyat menyokong kerajaan BN pada hari ini. Umno BN yang lemas untuk mendapat sokongan terpaksa menggunakan khidmat bomoh (ulamak)  luar setelah bomoh dalam tidak boleh pakai.

Pemimpin Umno tahu bahawa  orang Melayu begitu kagum dengan orang Arab, maka mereka bawa tokoh-tokoh ulamak daripada Timur Tengah untuk menghalalkan tindakan kerajaan BN. Mungkin mereka sendiri tidak tahu kerajaan  BN adalah kerajaan yang kianat amanah rakyat, buktinya daripada laporan Ketua Audit Negara. Apakah ulamak  ini mengetahui kepincangan dalam pilihanraya di negara ini?.

Satu lagi persoalan yang timbul ulamak yang datang ke Seminar ini adakah mereka ini berperanan menasihat pemimpin negara mereka yang tidak demokratik. Apakah peranan mereka ketika pemimpin Jordan, Mesir, Saudi yang menjadi tali barut kepada Israel yang menyekat bantuan kemanusiaan kepada negara Plestin. Apakah nasihat mereka kepada pemimpin negara mereka yang menjadi tali barut kepada Amerika Syarikat.

Kita mengharapkan kepada ulamak ini jangan dikatakan orang kuman seberang laut nampak gajah depan mata tidak nampak.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s