Rakyat Terperangkap Strategi Najib


Rakyat Jangan Terperangkap Strategi Najib
Idris Hj Ahmad
2/4/13 

Rakyat jangan leka dengan strtategi Datuk Seri Najib Tun Razak yang menyembunyikan tarikh PRU 13. Ini salah satu strategi untuk rakyat lupa masalah negara dan masaalah peribadi yang dipikul oleh beliau sepanjang menjadi Perdana Menteri. Beliau hendak rakyat, termasuk penyokong Umno hanya bincang bila tarikh pembubaran Parlimen dan tidak bincang masalah negara dan masalah peribadi .  Najib begitu tertekan dengan  penolakan rakyat terhadap Umno dan BN. Beliau tentu runsing, jika 2008 populariti Tun Abdullah Badwi tidak seteruk beliau, lima negeri tumbang. Sedangkan populariti Najib lebih teruk daripada zaman Pak Lah.
Najib pula diselubungi dengan masalah peribadi dan keluarga. Ia menjadi bahan ketawa di media baru, termasuk dari kalangan pemimpin Umno. Mereka hanya menunggu masa untuk membelasah Najib, selepas beliau tidak ada kuasa.  

Najib dihantui, kebimbangan tidak mendapat dua pertiga, telahan lagi jika BN tumbang. Jika gagal mendapat mandat sebanyak itu, Najib dan Rosmah  kena bersedia untuk meninggalkan kemewahan kerana akan dihambat oleh ahli Umno sendiri.
Oleh itu semua rakyat jangan sibuk meramal tarikh pilihanraya kerana ini adalah strategi Najib untuk meleka rakyat daripada membincang masalah negara. 

Hakikatnya rakyat sudah tidak sabar untuk menukar kerajaan BN. Bila sahaja Najib bubar tidak penting, tugas kita ialah memastikan jentera kita bersedia. Kita jangan terikut-ikut dengan taktik Najib yang menyembunyikan kepada semua manusia.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Advertisements
By ustazidrisahmad Posted in Politik

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s