UMNO TUNDUK KEPADA  MCA UNTUK TALIAN HAYAT 


UMNO TUNDUK KEPADA  MCA UNTUK TALIAN HAYAT 
Idris Hj Ahmad
21/2/12

Debat YAB Lim Guan Eng dengan Datuk Seri Chua Soi  Lek membuktikan Umno terpaksa menggunakan talian hayat Presiden MCA untuk mendapat sokongan pengundi China. Umno di bawah kepimpinan Najib yang sudah hilang sokongan orang bukan Melayu. Orang bukan Melayu sudah beralih sokongan kepada Pakatan Rakyat, terutama selepas PRU 2008. 

MCA cuba meniupkan semangat anti Islam dengan memburukkan ajaran Islam kepada orang China supaya jangan beri undi kepada DAP. Manakala Umno pula memainkan semangat perkauman Melayu supaya orang Melayu jangan memberi undi kepada Pas, nanti DAP akan menguasai politik Malaysia. Inilah dasar lidah bercabang dua parti yang menguasai BN untuk memastikan undi Melayu dan Cina berpecah, maka senang mereka untuk terus menindas rakyat dan memfaraid khazanah negara.

Mana pergi Datuk Seri Jamil Khir Baharom, Dr Mashitah Ibrahim, Ustaz Fathul Bari? Kenapa kamu membisu dan tidak menegur rakan sejawat kamu menakutkan Islam kepada orang bukan Islam? 

Tokoh-tokoh agama di dalam Umno boleh nilai, inilah hasil tarbiah agamawan Umno kepada Chua Soi Lek. Boleh perhatikan perbezaan ucapan dua tokoh cina di dalam forum tersebut. Soi Lek dengan bangga mengatakan “Kita orang cina.berani menentang-menentang dan melawan  Umno terutama dalam bab hudud, adakah DAP berani dalam hal ini…?. Ini pula jawapan YAB Lim Guan Eng. “Kita orang DAP tidak boleh menghalang kepercayaan orang Islam dalam hal Agama mereka, begitu juga orang Pas tidak pernah menghalang dalam bab agama kita”.
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s